Detoks alkoholowy? W Warszawie wykonasz go od ręki!
23 czerwca 2023, 20:10Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się, dlaczego detoks alkoholowy odgrywa tak istotną rolę w leczeniu alkoholizmu? Proces detoksykacji alkoholowej jest nie tylko kluczowym, pierwszym krokiem na drodze do wyzwolenia się od nałogu i odzyskania kontroli nad swoim życiem. To sposób na pozbycie się toksyn z organizmu, ale także metoda, która pomaga zmierzyć się z trudnościami, jakie niesie ze sobą odstawienie alkoholu. Detoks alkoholowy zapobiega bowiem rozwojowi alkoholowego zespołu abstynencyjnego, który rozwija się niekiedy w pierwszych dniach abstynencji. Co należy wiedzieć o tej metodzie? Jak skorzystać z detoksu alkoholowego w Warszawie? Odpowiedzi na te pytania znajdziesz w poniższym artykule!
Woda lubi się z warzywami
15 maja 2012, 09:35Woda podawana do posiłku może sprawić, że zarówno dzieci, jak i dorośli będą się odżywiać zdrowiej. W przypadku przedszkolaków woda zwiększa np. ochotę na warzywa.
Usypiający napój energetyzujący
24 lipca 2006, 10:08Godzinę po wypiciu niskokofeinowego i bardzo słodkiego napoju będziemy wolniej reagować i zauważać więcej przerw w koncentracji niż po wypiciu bezcukrowego, niekofeinowego napoju.
Napój antyenergetyzujący
4 sierpnia 2009, 11:41Kanadyjczyk Lino Fleury stworzył pierwszy na świecie napój antyenergetyzujący. Slow Cow to przeciwieństwo swojego byczego odpowiednika – uspokaja i relaksuje. Nic dziwnego, skoro w jego skład wchodzą m.in. waleriana i rumianek.
Cukier poprawia pamięć i zwiększa motywację
19 lipca 2018, 05:31Cukier poprawia pamięć u starszych osób i motywuje je do maksymalnego wysiłku podczas wykonywania złożonych zadań. Podczas badań prowadzonych przez zespół pod kierunkiem doktoranta Konstantinosa Mantantzisa zauważono, że zwiększenie poziomu cukru we krwi poprawia pamięć i wydajność u starszych osób oraz powoduje, że są one bardziej zadowolone podczas wykonywania zadań.
Zafascynowana kawą chemiczka ujawnia kolejne różnice między cold brew i kawą parzoną na gorąco
7 kwietnia 2020, 05:40Skosztowawszy po raz pierwszy kawy macerowanej na zimno, dr Niny Z. Rao z Uniwersytetu Thomasa Jeffersona nie mogła się oprzeć pokusie zrobienia jej sobie w domu. Rezultat był rozczarowujący, postanowiła więc dokładnie zgłębić różnice między kawą parzoną na gorąco a cold brew. Ostatnie eksperymenty pokazały m.in., z jak uzyskanych ziaren można uzyskać napój o większej zawartości przeciwutleniaczy.
Na 548. urodziny Kopernika odtworzono napój według jego receptury
22 lutego 2021, 04:16Napój z dodatkiem przypraw i miodu według receptury Mikołaja Kopernika odtworzono na 548. urodziny astronoma. Kopernik był nie tylko genialnym astronomem, ale i lekarzem, którego sława sięgała daleko poza granice Warmii - przekonują władze powiatu olsztyńskiego.
Piękniejsi przez piwne okulary
14 sierpnia 2008, 08:22Czy istnieje coś takiego, jak tzw. piwne okulary (alkoholowy odpowiednik różowych okularów), dzięki którym inni stają się bardziej atrakcyjni, czy też może regularne pijący ludzie mają określone cechy osobowościowe, przez co bliźni wydają się im piękniejsi?
Alkohol sprawia, że dla mężczyzn uśmiechy stają się bardziej zaraźliwe
30 września 2014, 13:35Spożycie alkoholu sprawia, że mężczyźni bardziej reagują na uśmiechy innych osób ze swojej grupy społecznej.
Tysiące lat warzenia alkoholu
22 stycznia 2014, 10:46Z duńskiego Journal of Archeology dowiadujemy się, że mieszkańcy krajów nordyckich produkowali własny alkohol na długo przed narodzeniem Chrystusa. Badania naczyń z czterech stanowisk archeologicznych w Danii i Szwecji dowiodły, że na północnym zachodzie Danii produkcja własnego alkoholu była rozpowszechniona już pomiędzy 1500 a 1300 rokiem przed Chrystusem, a na Gotlandii alkohol wytwarzano w I wieku naszej ery
« poprzednia strona następna strona » 1 2 3 4 5 6 7 …